Koko tiimillä reaaliaikainen tieto – Koillis-Satakunnan Sähkö

En kaipaa aikaa ennen Cableria

Kaapelit liikkuu, ei jää häntiä työmaille ja samasta kelasta voidaan käyttää kaapelia usealla työmaalla. Tämä kaikki säästää selvää rahaa.

Näin tiivistää Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n verkkopäällikkö Matti Takamäki heidän kokemuksensa Reka Kaapelin kaapelinseurantajärjestelmästä, Cablerista.

Yhteistyö Rekan kanssa alkoi jo useampi vuosi sitten. Koillis-Satakunnan Sähkössä mietittiin ratkaisua kaapelikelojen hallintaan. Missä kelat ovat ja kuinka paljon kussakin kelassa on kaapelia jäljellä? Vanhat kelakortit ja keskinäinen muistitieto johtivat usein harhaan ja turhiin varmuuden vuoksi tehtyihin tilauksiin. Siksi he lähtivät oma-aloitteisesti kehittämään verkossa toimivaa sovellusta, joka toisi avun ongelmaan. Kun Koillis-Satakunnan Sähkö sai tiedon, että Reka Kaapeli oli kehittämässä vastaavanlaista ratkaisua, he päättivät hylätä oman kehitysprojektinsa ja luottaa Rekan kehitystyöhön.

Päätös on osoittautunut viisaaksi, sanoo verkkopäällikkö Matti Takamäki. Rekalla on Cableria kehitetty käyttäjiä kuunnellen ja nyt käytössä on versio, johon ei ihan heti tule mieleen parannettavaa ja joka täyttää hyvin käyttäjien tarpeen.

Esimerkiksi juuri haastattelupäivänä on käynnistymässä kesän suurin työmaa. Yli 30 täyttä kelaa sähkökaapelia kaivetaan maahan. Aamupalaverissa kaivinkoneen kuljettaja on ohjeistettu Cablerin käyttöön ja näin koko tiimillä on reaaliaikainen tieto siitä missä kelat ovat ja kuinka paljon niissä on kaapelia jäljellä. Oikea määrä, oikeaa kaapelia, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa, siinä se juoni on!

Matti Takamäki on tyytyväinen siihenkin, että Cabler toimii myös Reka Kaapelin kilpailijoiden keloissa. Vaikka suurin osa Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n vuosittain käyttämästä kaapelista onkin Rekan kaapelia, käytetään työmailla välillä myös muita merkkejä. Näin Cabler antaa oikean kokonaiskuvan tilanteesta.

Cabler yhdistettynä Rekan toimitusvarmuuteen on johtanut siihen, että Koillis-Satakunnan Sähkössä on päästy selviin säästöihin kaapelikustannuksissa. Tämä näkyy esimerkiksi inventaarioissa, joissa kaapelivarasto on selvästi pienempi kuin ennen Cablerin käyttöönottoa, Matti Takamäki kertoo. Tämä puolestaan merkitsee puhdasta säästöä.

Cabler on tullut jäädäkseen, Matti Takamäki vakuuttaa. Järjestelmä toimii, helpottaa ja tehostaa arkea ja säästää. Reka on myös kehittänyt järjestelmää asiakkaita kuunnellen, joten se tulee varmasti vielä edelleen uudistumaan. Vanhaa aikaa ennen Cableria en kaipaa, Matti sanoo.

Tietoja:

  • Yritys: Koillis-Satakunnan Sähkö Oy
  • Toimiala: Sähkönmyynti ja verkkoliiketoiminta
  • Toimipaikat: Virrat ja Ähtäri
  • Tilaus: Cabler Premium M
  • Keloja: ~200
  • Käyttäjiä: noin 40 hlö

Lisätietoja:

Kaapelikeloja lähdössä kohti Keuruun kelapalautuspistettä, jossa kelapalautus tapahtuu Cablerilla.