Reka ja Eltel kehittivät sovelluksen kaapelikelojen tehokkaaseen hallintaan

Ohita videoupotus

Reka ja Eltel kehittivät sovelluksen kaapelikelojen tehokkaaseen hallintaan

Alkuperäinen artikkeli julkaistu 4.2.2020 @ Eltel.fi

Reka on kehittänyt kaapelikelojen hallintaan digitaalisen sovelluksen, joka sujuvoittaa ja tehostaa kelojen paikannusta ja tehokasta palautusta. Rekan pitkäaikainen kumppani Eltel on testannut järjestelmää käytännössä. Molemmille osapuolille kelojen tehokas kierto on ennen kaikkea prosessin tehostamista. Eltelillä on työmailla olevissa kelapanteissa kiinni huomattavia summia, joten kelapalautusten tulisi olla viiveetöntä.

”Kokemukset pilotista ovat olleet positiivisia. Tarkoituksena on ottaa sovellus käyttöön useissa projekteissamme kuluvan vuoden rakentamiskaudella”, kertoo Eltelin digitalisaatiohankkeiden vetäjä Erno Lehto. ”Kaapelikelojen tehokkaalla ja automaattisemmalla hallinnalla on suora positiivinen vaikutus prosessitehokkuuteen. Jatkamme kehitystyötä Rekan kanssa koko prosessin osalta.”

”Optimoimalla toimitusketjua voimme vähentää työmailla syntyvää hukkaa ja saavuttaa merkittäviä taloudellisia hyötyjä. Konseptin kehittymisen kannalta on ollut arvokasta testata prototyyppiä yhdessä Eltelin kanssa. Olen iloinen, että keladigitalisaation myötä yhteistyömme Eltelin kanssa tiivistyy entisestään”, kommentoi Joonas Koskinen, projektipäällikkö Reka Kaapelilta.

Kaapelikelojen hallintasovellus on yksi esimerkki monista Eltelillä meneillään olevista digitalisaatiohankkeista. Hankkeiden tavoitteena on entistä laadukkaampi ja tehokkaampi toiminta työmailla ja projekteissa. Digitalisaatiohankkeiden toivotaan myös hyödyttävän koko infrarakentamisen toimialaa ja nykyaikaistavan työskentelytapoja.

Lue alkuperäinen artikkeli TÄSTÄ

Ensimmäiset Cabler-kelat liikkeelle

Alkuperäinen uutinen julkaistu 6.5.2020 @ Reka.fi

Ensimmäiset Cabler-kelat lähtivät liikkeelle Riihimäen tehtaalta. Kelat ovat osa Eltelin, Rekan pitkäaikaisen kumppanin, kanssa toteutettavaa pilottia. Cabler-kelanhallintajärjestelmää testataan Eltelin pääkaupunkiseudulla sijaitsevalla työmaalle tehtäviin kaapelitoimituksiin.

Lähteviin kaapelikeloihin on asennettu GPS- paikannin, joka mahdollistaa kelojen reaaliaikaisen paikannuksen. ”Tämä on tärkeä etappi Cablerin matkalla tuotantoversioon. Mukana ovat olleet myös kaikkien 3 tehtaiden lähettämöt, kiitokset heille. Nyt keräämme käyttäjäpalautetta työmaalta ja varmistamme, että kaikki toimii niin kuin pitää”, kertoo Reka Kaapelin projektipäällikkö Joonas Koskinen.

Lue alkuperäinen uutinen TÄSTÄ